- Etusivu
 
- Ajankohtaista

- Tapahtumat

- Toiminta

- Jäsenistö

- Hallitus

- Työryhmät

- Lausunnot ja aloitteet

- Glimsinjoki
- Sijainti
- Luonto
- Uhat
- Jokikävelyreitti
- Luontopolkuopas
- Tiedotteet
- Raportteja
- Ota yhteyttä

- Uusi Kirkkojärvi

- Kuvagalleria

- Linkkejä

- Palaute

 


Glimsinjoen  jokikävelyreitti

Espoolaisille Glimsinjoki tarjoaa nykyisellään ainutlaatuisen mahdollisuuden luonnossa elpymiseen keskeisellä paikalla kaupunkia. Jokivarren kinttupolulla yhdistyvät virkistävän luontoympäristön hyvää tekevät ainekset, koska kulkijan mieltä syleilee monimuotoinen ja salaperäinen, vehreä ja veden jäsentämä ympäristö. Ulkoilureittien suunnittelussa on tällä kohden hyvä muistaa  filosofi Arne Næssin viisaus: "Tietä pitkin ei pääse metsän sydämeen".

Pro Espoonjoki ry:n luontopolkuopas esittelee Glimsinjokivarren luontoa ja kulttuurikohteita ja rohkaisee espoolaisia nauttimaan jokivartta myötäilevästä polusta omatoimisesti. Yhdistys on jo vuosien ajan ylläpitänyt joen varren kinttupolkua kulkukelpoisena niittämällä ja pieniä pitkospuita asentamalla, sekä järjestänyt opastettuja jokikävelyjä asukkaille ja koululaisryhmille. Oppaan myötä yhdistys toivoo voivansa herättää niin asukkaita ja päättäjiä huomaamaan Glimsinjokivarren arvon sen nykytilassa.Glimsinjoen kinttupolulla kulkija irrottautuu nopeasti luonnon keskelle. Yläkuvassa
kuljetaan Ingaksenmetsän halki, alakuvassa vaeltaja etenee lumeen tallattua polkua jokivarressa Träskändan kartanopuiston kohdalla.
kohdalla.  Kuvat: Virpi Sahi 2010 ja 2011