Takaisin sivulle Uhat

 

 


Glimsinjoelle ei pidä rakentaa ulkoiluväylää

Espoon tekninen toimi on tilannut Turunväylän pohjoispuolisten ulkoilureittien yleissuunnitelman konsultilta. Suunnitelmia piirrätetään kartalle ja niitä kierrätetään kaupungin organisaatiossa. Tekninen toimi ole ei halunnut antaa suunnitelmaa yhdistykselle tutustuttavaksi sitä tiedusteltaessa, vaan kehotti osallistumaan normaaleissa  vuorovaikutusprosesseissa sitten kun ne aukeavat yleisölle juhannuksena 2011. Pro Espoonjoki ry on kuitenkin käynyt keskusteluja suunnitelmasta jo nyt. Tekninen toimi on vedonnut myös siihen, että kyseessä ei olisi suunnitelma vaan esiselvitys.

Suunnitelmakartoissa Glimsinjokivarteen on piirretty paitsi polkuyhteyksiä myös useampi pätkä 3 m leveää, valaistua pääulkoilureittiä. Väylä ei sovi herkkään, arvokkaaseen jokivarteen. Väylävisio on vanhentunut ja peräisin ajalta ennen Glimsinjoen ja ympäröivän jokivarran arvoja on ryhdytty selvittämäänkään. Lisäksi pääulkoilureittiyhteys toimii jo nyt hyvin Bembölestä Pitkäjärvelle Kuninkaantietä myöten joen luoteispuolella. Jokivarren yhteyden tulee säilyä polkumaisena.

Ohessa suunnitelmakartta "Espoonjokilaakson esiselvitys, osa II pohjoinen, kehittämissuunnitelmaluonnos 23.2.2011. Näkymä Oy." Huom.  karttaversiot ovat joiltain osin vanhentuneita, viimeisimmässä versiossa turha väylä oli piirretty joen luoteispuolelle - vai mahtaako olla jo kadonnut kartalta kokonaan?

Suunnitelmakartta pieni (pdf 150 kt, selitetekstit eivät näy)

Suunnitelmakartta iso (tif 13 Mt, selitetekstitkin näkyvät, lataaminen vie hetken)

 

 

Päivitetty 7.6.2011 VS

 

 

 

 

 

 

Uudenkarheaa, 3 m leveää ulkoilureittiä Pitkäjärven itäpuolella,  Tämmöistäkö Glimsinjokivarteen ja valaistuksen kera? Kuva VS 2010.